سرخط خبرها

تقسیم بندی انواع قارچ خوراکی

«تقسیم بندی انواع قارچ خوراکی»

1_ قارچ دکمه ای : اصطلاح قارچ دکمه ای از شکل ظاهری این نوع قارچ گرفته شده که در دوران جوانی و بلوغ به صورت دکمه در آمده ودر مراحل بعدی با رشد بیشتر به صورت چتری در می آید و پرورش این نوع قارچ در جهان رتبه اول را داراست.
این نوع قارچ بصورت ساپروفیت بر روی بقایای مواد آلی زندگی می کند.اندام باردهی این نوع قارچ به نام مشروم«Mushroom» مصطلح است و دارای یک ساقه که بصورت مرکزی به یک کلاهک پهن و چتری شکل بنام پیلوس«Pileus» متصل می شود.زیر کلاهک تیغه های متعددی نیز وجود دارد که در مراحل اولیه این تیغه ها بوسیله پرده ای بنام ویل«Veil» که از انتهای کلاهک به پایه وصل می شود،پوشیده می شوند.در اثر رشد بیش از حد قارچ،پرده غشایی پاره شده و قسمتی از پرده پاره شده اطراف ساقه را می پوشاند که به این ،حلقه یا پرده آنالوس گفته می شود.
مرحله رویش قارچ بصورت هوازی بوده ودرجه حرارت مورد نیاز درداخل کمپوست 25~23درجه سانتیگراد و دمای مطلوب برای تولید اندام باردهی در حدود18~16 درجه سانتیگراد است. Phمورد نیاز قارچ دکمه ای سفید بین 8~3.5 متغیر است،ولی بهترین Ph برای رشد میسلیوم 6 و برای اندام باردهی 6.9 است.
گاز کربنیک «Co2»برای رشد رویشی میسلیوم ها تا حدود4000~3000 ppm و بعد از عمل هوادهی این مقدار1500~1000 ppm کاهش می یابد و به طور کلی اگر گاز کربنیک به بالاتر از 5% برسدهیچگونه محصولی تولید نمی شود و در غلظت کمتر از 1% نیز باردهی نامطلوب خواهد بود.
رشد میسلیوم قارچ در دمای پایین تر از 3 و بالاتر از 30 درجه بطور کلی متوقف می شود.اگر دمای کمپوست در مرحله هوادهی به 20 درجه برسد،اندام باردهی تشکیل شده اما وزن قارچ و کیفیت و کمیت آن کاهش می یابد.بلوغ زودرس و نیز سبکی قارچ در این شرایط اتفاق می افتد.
پایه و اساس موفقیت در تولید قارچ  دکمه ای بستگی به  کمپوست،کیفیت بذر مصرفی و نیز مدیریت سالن دارد.
2_ قارچ صدفی : قارچ صدفی بطور کلی نسبت به دما و رطوبت به اندازه قارچ دکمه ای حساس نیست.قارچ صدفی دارای رشد میسلیومی بالایی بوده و براحتی می تواند مواد سلولزی را تجزیه کند.راندمان تولید محصول اغلب قارچ های صدفی،بالاتر از 100% است و میزان پروتئین آنها 35~15% متغیر می باشد، در مقابل قارچ صدفی خاصیت انبارداری پایین و قابلیت جابجایی کمتری دارد.
میسلیوم قارچ صدفی در شرایط نیمه هوازی می تواند رشد کند و افزایش گاز کربنیک از 27~2% باعث افزایش رشد میسلیوم می شود . Ph مناسب برای قارچ صدفی بین 6.5~5.5 است.
3_ قارچ چینی : این قارچ در نواحی معتدل و گرمسیری، بیشترین رشد را داشته و روی کاه و کلش براحتی رشد می کند.قارچ چینی فاقد حلقه آنالوس است.
قارچ چینی دارای اندام باردهی گوشتی و نرم و دارای مزه و بوی بسیار دلپذیر است.درجه حرارت مناسب برای رشد میسلیوم قارچ چینی35~30 درجه سانتیگراد است و رشد میسلیوم در حرارت پایین تر از 20 درجه و بالاتر از  40درجه به شدت کاهش می یابد.تشکیل اندام باردهی در دمای 35~25 درجه انجام می گیرد و جهت تولید اندام باردهی به نور مستقیم نیاز دارد .Ph  مناسب برای پرورش قارچ چینی 7~6 بوده و دی اکسید کربن نیز جهت رشد اندام باردهی مناسب نیست و به هوای آزاد نیاز دارد .

Share

درباره ی گروه کار افرینی گلد سون

گروه کار افرینی گلد سون تنها دارنده نماد اعتماد الکترونیک از وزارت صنعت ،معدن و تجارت و تحت نظارت مهندسین عرصه تولید پرورش قارچ دکمه ای از سال 1392 کار خود را در جهت ایجاد اشتغال و کار افرینی شروع کرده است امید ان است با مطالعه دقیق مقالات و پکیج های اموزشی و به کار گیری آنها شما نیز در جمع تولید کنندگان و کار افرینان این عرصه قرار گیرید .

همچنین ببینید

دیر هوادهی کردن

دیر هوادهی کردن مشکلات دیر هوادهی کردن .رطوبت پایین بستر هنگام هوادهی بالا بودن سطح …

یک دیدگاه