مرحل پرورش قارچ مرحله پنجم(فلش ها و برداشت)
سرخط خبرها

مرحل پرورش قارچ مرحله پنجم(فلش ها و برداشت)

معمولا قارچ بعد از مرحله شوک دهی تا 10 روز آماده برداشت میشوند ولی پیش از رشد کامل قارچها توجه به یک نکته بسیار لازم است. اگر با وجود رافلینگ باز هم قارچ ها به شکل خوشه ای رشد کردند بهتر است در زمان کوچکی توده ها اقدام به خلوت کردن آن کنیم به این صورت که در کنار هر قارچ از حداقل یک طرف جا برای هوا خوردن به پایه آن وجود داشته باشد. میتوانیم تا بزرگتر شدن توده ها کمی صبر کنیم و اجازه دهیم که قارچ ها به حدی بزرگ شوند که قابل برداشت و فروش باشند سپس آنها را از بزرگترین ها برداشت کنیم. دو انتخاب در پیش داریم

– به هیچ وجه قارچ ها را برداشت نکنیم و صبر کنیم تا همگی توده به
مرحله برداشت برسند ولی این روش حساسیت های خاص خود را
دارد
1 -کنترل تهویه هوای سالن بدون وقفه
2 -کنترل رطوبت سالن
3 -آبیاری به موقع و آبیاری بیشتر در محل توده ها
توجه : به هیچ عنوان در زمان ایجاد شدن ته سنجاقی ها(همان قارچ های بسیار کوچک به اندازه ته سنجاق) آبیاری انجام ندهید . چراکه آبیاری در این زمان منجر به زرد شدن و از بین رفتن بسیاری از قارچ های درحال رشد میشود . به جای آبیاری اقدام به تامین مناسب رطوبت نمایید تا آب و رطوبت موجود در خاک دیرتر از بین رود.
و یا مانند توضیحات ارائه شده آنها را خلوت کنیم تا هوا به پایه آنها برسد. تصویر زیر نشان دهنده رطوبت کم سالن پرورش قارچ است در این مرحله از پرورش و تولید قارچ قبل از زمان برداشت شاید تا چندین کیلو در هر روز برداشت داشته باشیم . در برخی کمپوستها قارچ ها بسیار بزرگ و آماده برداشت میشوند ولی هنوز باردهی اول شروع نشده است . در تولید قارچ 3 مرحله اصلی باردهی وجود دارد که میزان باردهی در هر یک بسیار بالا است . و در یک روز در سالنهای یزرگ چند صد کیلو را باید در مدت کوتاهی برداشت کرد . به هر یک از این 3 مرحله یک فلش گفته میشود . معمولا بعد از شوک دهی یک هفته تا فلش اول فاصله داریم . شاید این مرحله شما را غافلگیر کند . چراکه در این زمان به سرعت رشد قارچ پی خواهید برد . در مدت کوتاهی قارچ ها کمپوست را سفید میکنند و تعداد زیادی قارچ دیده میشود . در این زمان نباید فقط نظاره گر بود .دایم سالن را بررسی کنید و خوشه های رشد کرده را خلوت کرده و قارچ های بزرگ را برداشت کنید . از رطوبت غافل نشوید !!! قارچ ها در این زمان در حال مصرف آب هستند . حتما میدانید که قارچ تا 90 % از وزن خود آب جذب میکند و در حقیقت تنها
%10 مواد غیر آبی در آن وجود دارد بنابراین با زیاد شدن قارچ ها خاک نیز خشکتر میشود آبیاری را در زمانهایی انجام دهید که خاک خشک شده باشد یعنی اگر
رطوبت خاک به اندازه کافی باشد لزومی به آبیاری وجود ندارد . روشی که برای تشخیص میزان خشکی خاک انجام میدهند به این صورت است : کمی خاک را به اندازه حبه قند بردارید آنرا فشرده کنید . در این زمان باید تنها 1 قطره از آن چکیده شود نه بیشتر و نه کمتر . شرایط رطوبتی یک خاک مناسب چنین است . اگر خاک خشک باشد آبیاری را انجام دهید و از هوادهی استفاده کنید تا کلاهک قارچ ها به سرعت خشک شوند . اگر کلاهک قارچ به سرعت خشک نشود منجر به لکه هایی قهوه ای رنگ بر روی آن میشود که نوعی باکتری است . البته میتوان در اینصورت نیز قارچ را مصرف کرد بهترین روش آبدهی توسط آبپاش به صورت دوش حمام است . این روش باعث میشود که خاک توسط آب پاشیده نشود و منجر به کنده شدن قارچ های کوچک نشویم . دما نیز در این دوره همچنان 20 درجه است . ولی میتوانیم دما را کمتر کنیم تا رشد قارچ با سرعت کمتری انجام شود و مهلت بیشتری برای برداشت داشته باشیم . اگر تصمیم داریم که تا ساعت دیگری اقدام به برداشت قارچ کنیم به هیچ وجه آبیاری نباید انجام داد . بهترین حالت آبیاری 6 تا 10 ساعت پیش از برداشت است . برای برداشت قارچ از سبدهایی که برای میوه ها استفاده میشود استفاده کنید . میتوانید از میدان های میوه و تره بار تعداد زیادی از آنها را تهیه کنید . که البته پیش از استفاده باید آنها را ضد عفونی کنید سبدهایی که قارچها در داخل آنها ریخته میشوند تا زمان فروش، قارچهای بالا به دلیل خوشه ای بودن زودتر و کوچک چیده شده اند. این قارچها را تبدیل به ترشی میکنند پس از کندن قارچها از جایشان باید دنباله باقی مانده از آن که حاوی ریشه و خاک است را از پایه جدا کنیم در برخی اوقات کلاهک قارچ، خاکی است که باید آن را برای بهتر شدن چهره قارچ از خاک پاک کنیم که میتوان از ابزار های گوناگونی استفاده کرد پس از برداشت قارچ بهتر است آنرا فورا به مدت نیم ساعت در دمای 4 درجه نگهداری کرد و یا انرا در هوا و محیط سالن تا عرضه آن نگهداری کرد قارچها پس از برداشت نیز مانند قبل از برداشت دارای رشد هستند و اگر به موقع نتوانیم اقدام به فروش محصولات کنیم حتما از کیفیت قارچها کاسته خواهد شد. برای مثال مکمن است قارچی را بچینید و هنوز با کیفیت است و به اصطلاح پره های آن هنوز پوشیده است و چند ساعت دیگر که اقدام به فروش قارچها میکنید ببینید که بسیاری از قارچها بی کیفیت شده و پره های داخل آنها باز شده و به اصطلاح قارچ درجه 3 یا پشت باز میشود یک راه برای جلوگیری از این قرار دادن قارچ ها در دمای 4 درجه به مدت حداقل نیم ساعت است این کار باعث میشود رشد قارچ متوقف شود و تا زمان فروش و تا مدت بیشتری ماندگاری داشته باشد

معمولا قارچ بعد از مرحله شوک دهی تا 10 روز آماده برداشت میشوند ولی پیش از رشد کامل قارچها توجه به یک نکته بسیار لازم است. اگر با وجود رافلینگ باز هم قارچ ها به شکل خوشه ای رشد کردند بهتر است در زمان کوچکی توده ها اقدام به خلوت کردن آن کنیم به این صورت که در کنار هر قارچ از حداقل یک طرف جا برای هوا خوردن به پایه آن وجود داشته باشد. میتوانیم تا بزرگتر شدن توده ها کمی صبر کنیم و اجازه دهیم که قارچ ها به حدی بزرگ شوند که قابل برداشت و فروش باشند…

نقد و بررسی

User Rating: 3.57 ( 3 votes)
Share

درباره ی گروه کار افرینی گلد سون

گروه کار افرینی گلد سون تنها دارنده نماد اعتماد الکترونیک از وزارت صنعت ،معدن و تجارت و تحت نظارت مهندسین عرصه تولید پرورش قارچ دکمه ای از سال 1392 کار خود را در جهت ایجاد اشتغال و کار افرینی شروع کرده است امید ان است با مطالعه دقیق مقالات و پکیج های اموزشی و به کار گیری آنها شما نیز در جمع تولید کنندگان و کار افرینان این عرصه قرار گیرید .

همچنین ببینید

دیر هوادهی کردن

دیر هوادهی کردن مشکلات دیر هوادهی کردن .رطوبت پایین بستر هنگام هوادهی بالا بودن سطح …

3 دیدگاه