سرخط خبرها

پنج نکته طلایی

نکته مهم1
غلظت مورد استفاده برخی از سموم :

[vip_data]

کاربنداریم. زمان استفاده هنگام آماده سازی خاک جهت پیشگیری از کپک با غلظت یک درهزار (یک گرم در یک لیتر آب)
مقبله با کپک سبز در بین فلاشها بر روی قسمتهای آلوده با غلظت دو در هزار (دو گرم در یک لیتر آب)
هیپوکلریت کلسیم (کلر): در مواقع عادی با غلظت ده گرم در صد لیتر آب بعد از هربار برداشت در آب آبیاری بصورت یک روز در میان
در مواقع وجود لک باکتری با همین غلظت بصورت هرروزه
کلرید کلسیم: 30 گرم در صدلیتر آب هرروز بعد از برداشت
اسپورگون: 100گرم در 100 لیتر آب در روز رافلینگ
دیازنون: 100 سی سی در 100 لیتر آب برای مقابله با حشرات بصورت اسپری دیوارها یا استفاده در مهپاش در رمان عدم وجود قارچ در بستر
دیفلوبنزرون (دیمیلین): 100 گرم در 100 لیتر آب هنگام آماده سازی خاک پوششی قبل ار خاکدهی یا در روز رافل
توجه: توصیه میشود حدالامکان از سموم کمتر و فقط در موارد ضروری استفاده شود.

نکته مهم2))
روش تشخيص قابليت اختلاط دو يا چند آفت‌كش با يكديگر

بهترين راه تعيين اينكه چه سمومي قادر به اختلاط با يكديگر در مخزن سمپاش مي‌باشند مراجعه به اطلاعات مندرج بر روي برچسب سموم است. اما بر روي اغلب برچسب سموم چنين اطلاعاتي درج نشده است. در اين موارد با استفاده از يك روش ساده مي توان سمومي را كه از نظر شيميائي و فيزيكي با يكديگر قابل اختلاط هستند را تشخيص داد. در اين روش در يك ليوان شيشه‌اي يا بشر مقدار معيني از سموم و ساير موادي كه لازم است در مخزن سمپاش قرار گيرد ريخته مي‌شود. سپس يك پنجم تا نصف ليوان از ماده حامل (آب) پر شده و مواد را باهم كاملاً مخلوط مي‌نمايند. پس از مخلوط كردن، مخلوط حاصله را به مدت 15- 10 دقيقه در يك مكان ثابت قرار مي‌دهند. اگر بعد از اين مدت مخلوط حاصله دچار رسوب، از هم پاشدگي اجزا، ژله‌اي شدن و … شد مواد مخلوط شده قابليت اختلاط شدن با يكديگر را ندارند. ولي چنانچه هيچ يك از اين موارد رخ نداد سموم با يكديگر قابل اختلاط مي‌باشند.
در واقع و بیان صحیح جهت اختلاط سموم از نظر فيزيكي اگر دو سم را خواستيم مخلوط كنيم بايد از سم A‌ يك محلول سمي در حد cc 100 و از سم B‌ نيز يك محلول سمي در حد cc 100 سپس از هر محلولAوB بمقدار  cc 50 در ظرف شيشه‌اي سومي ريخته و پس از ده دقيقه هر سه محلول سمي را كنار هم قرار مي‌دهيم و موارد زير را بررسي مي‌كنيم :

1 ـ ظرف حاوي دو سم نبايد گرم شود .
2 ـ ظرف حاوي دو سم نبايد رسوب كند .
3 ـ ظرف حاوي دو سم نبايد دو لايه گردد . ( امولسيون شكسته شود )
4 ـ ظرف حاوي دو سم نبايد داراي ذرات كريستاله باشد .
5 ـ ظرف حاوي دو سم نبايد تغيير رنگ زياد دهد .

در اختلاط سموم موارد كلي نيز بايد رعايت گردد از جمله اينكه :

1 ـ سموم اسيدي با سموم قليائي مخلوط نگردد .
2 ـ سموم با تركيبات مسي با ساير سموم مخلوط نگردد .
3 ـ سموم با تركيبات گوگردي با ساير سموم مخلوط نگردد .
4 ـ در صورت امكان سموم حشره‌كش با علف كش‌ها مخلوط نگردد
نکته مهم 3))
هیپوکلریت کلسیم
.آبیاری یکی از مدیریت های مهم در پرورش قارچ است
.سی دقیقه هوای خشک بعد از هر آبیاری الزامی است
.هیپوکلریت کلسیم خاصیت ضدباکتریایی دارد
.هیپوکلریت کلسیم خاصیت ضدعفونی کنندگی دارد
.با آبیاری با محلول کلر ماندگاری قارچ برداشت شده بیشتر می شود
.کلسیم باعث محکم و سفت شدن دیواره سلولی می شود
.هیپوکلریت کلسیم باعث سفت شدن و جذب بیشتر آب در قارچ می شود
.بار میکروبی خاک را کمتر می کند
.خاک را قلیایی می کند
.پس رشد برخی کپک ها کند می شود
.اصولا کلر گندزداست
.و کلسیم باعث قوام بیشتر قارچ می شود
.شوری هیپوکلریت کلسیم کمتر از نمک طعام است
.با چند دوره استفاده بار باکتریایی سالن کم می شود

نکته مهم 4))
معمولا رافلینگ زمانی انجام می شود که حدود90درصد از خاک را میسیلیوم در بر بگیرد
البته بعصی اساتید 80و70 درصد هم قبول دارند.
معمولا این عمل در شرایط عادی روز21انجام می شود.
طریقه انجام رافلینگ
با انگشتان دست بصورت ثابت خاک رو از سطح کمپوست خراش  میدهیم ولی چنگ نمیزنیم
بعد از رافلینگ  دوباره سفره را روی بستر میکشیم تا میسیلیومها دوباره تا هوادهی خودی نشان بدهند.

نکته مهم 5))
هنگامیکه میسلیوم این قارچ درسطح خاک پوششی ظاهرمیشود تغییررنگ داده وبه رنگ قهوه ای دارچینی درمی آید ودراثرتشکیل اسپور ساختاری دانه ای شکل نشان میدهد این تغییرات بابوی خاصی همراه میشود  میسلیوم قارچ خوراکی درمحل های که این کپک دیده میشود بازدهی کمتری دارد که استفاده از سم اسپارگون بصورت اسپری رشد این کپک متوقف  میشود
و مشکلی ایجاد نمیکند.

[/vip_data]

 

Share

درباره ی گروه کار افرینی گلد سون

گروه کار افرینی گلد سون تنها دارنده نماد اعتماد الکترونیک از وزارت صنعت ،معدن و تجارت و تحت نظارت مهندسین عرصه تولید پرورش قارچ دکمه ای از سال 1392 کار خود را در جهت ایجاد اشتغال و کار افرینی شروع کرده است امید ان است با مطالعه دقیق مقالات و پکیج های اموزشی و به کار گیری آنها شما نیز در جمع تولید کنندگان و کار افرینان این عرصه قرار گیرید .

همچنین ببینید

تکنولوژي کاهش ضايعات و افزايش ماندگاري قارچ‌ دکمه ای

تکنولوژي کاهش ضايعات و افزايش ماندگاري قارچ‌ دکمه ای افزايش توليد غذا با توجه به …

یک دیدگاه